Ervaar de stilte

Ssst…. de stilte in jou laat je zien wie je werkelijk bent.

Kom tot rust, luister naar de stilte en ervaar dat stilte er altijd is. De stilte helpt jou en laat je zien wie je bent. Kom langs en begin met de yogalessen als het tijd voor je is om naar binnen te kijken en de drukte van de dag te laten voor wat het is. De yogalessen helpen je om naar binnen te leren kijken, waar je stilte leert vinden.

Basis yogales
Basis yogales is voor iedereen die stilte met yoga zoekt en graag meer wil weten over de filosofische achtergrond van yoga en wat het voor jou kan betekenen. De stilte wordt ervaren door een samenwerking tussen jouw lichaam, je denken en de energie. Deze samenwerking komt tot stand door het doen van

  • asana’s – lichamelijke houdingen
  • kriya’s – reinigen van de energiebanen
  • annapanna – concentratie oefening gericht op je adem
  • yogafilosofie – onderbouwing van de les gericht op kennis van jouw fysiek lichaam

Of je nu al jaren aan yoga hebt gedaan of nog nooit, de les is voor jou bedoeld als jouw zoektocht naar stilte en ware yogakennis is begonnen. In totaal worden er 36 lessen gegeven in een jaar. Je kunt elk gewenst moment instromen.

Gevorderde yogales
Gevorderde yogales is voor iedereen die al meer stilte heeft gevonden en deze wil verdiepen en uitbreiden. Je hebt al langere tijd yoga gevolgd en kunt 15 minuten stilzitten in concentratie/meditatie. De verdieping en uitbreiding van de stilte wordt in de gevorderde les bereikt door

  • langer aanhouden van complexere asana’s
  • pranayama - energiebeheersing
  • pratyahara - de kunst van het onthechten
  • concentratie op Nada – concentratie oefening gericht op het luisteren naar jouw eigen energie
  • yogafilosofie- onderbouwing van de les gericht op kennis van jouw energie lichaam

De les is voor jou bedoeld als je hebt ervaren dat Yoga je stilte brengt en dat deze stilte de basis vormt voor verdere spirituele ontwikkeling. In totaal worden er 36 lessen gegeven in een jaar. Je kunt elk gewenst moment instromen.

"Yoga brengt stilte. Mag jouw leven vol zijn van deze liefdevolle stilte."

De basis en gevorderde yogalessen worden gegeven door Evelien Eefting. Zij heeft in 2012 de 1 jarige rajayoga basisopleiding en in 2015 de driejarige RajaYoga docentenopleiding bij Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja in Ilpendam gevolgd. (rajayoga.home.xs4all.nl) In de zomer van 2018 heeft zij ook de 3 jarige meestersopleiding in de yoga bij hem afgerond. Daarnaast heeft zij jaren Vipassana meditatie beoefend, onderwezen door Goenka (www.dhamma.org).

Praktische informatie

Locatie

Het Pakhuis
van Beekstraat 103
1121 NH Landsmeer

Zen Dojo Amsterdam
Andreas Bonnstraat 12
1091 AX Amsterdam

Materiaal

In de les gebruiken we een Yogamat, een meditatiekussen, een riem en een deken.

Materiaal is aanwezig, maar als je wilt kun je je eigen yogamat e.d. meenemen. Als je de yogamaterialen zelf in je bezit hebt, zul je merken dat je jouw yoga beoefening thuis ook makkelijker gaat beginnen. Dat is wat ik graag voor jou zou willen, dat Yoga onderdeel van je leven wordt.

Kosten

Een Yoga les van 90 minuten kost €13,50.
Je ontvangt maandelijks een factuur voor de lessen waar je aan hebt deelgenomen.

Lestijden

- Basis les, vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur in Amsterdam.
- Gevorderde les, zaterdagochtend van 9:00 tot 10.30 uur in Landsmeer.

Bekijk de agenda voor de lessen.